HESTENS ANATOMI PÅ 25 MINUTTER

Anatomi på 25 min

Grundliggende for min behandling af bevægelsesproblemer hos heste, er viden og ikke mindst forståelse for hvordan hestens “bevæge-apperat” er sammensat og fungerer.

Når jeg er ude hos mine kunder, oplever jeg ofte at der er en interesse for at vide noget mere om, hvad der er inden under huden på en hest. Dvs. hestens anatomi og muskulatur.

Jeg synes det er svært at finde litteratur om emnet på dansk, dvs. om hestens skelet og muskulatur. Derfor har jeg lavet videoen herunder, hvor jeg forklarer dig om hvordan en hest er sat sammen med muskler, sener og skelet, på en let og forhåbentlig, forståelig måde :o)

Jeg viser også nogle billeder fra bogen “ABC of the horse” af Pauli Grønbech som har nogle rigtig gode billeder af hestens anatomi.

Ca. 9.15 min inde i videoen, fortæller jeg om hestens korsled/SI leddet. Det er herfra mange ubalancer og skævheder i hesten stammer fra og som ofte giver mange typer smerter og problemer hos hesten.

Hvis du har set videoen og har nogle spørgsmål du gerne vil have besvaret, er du velkommen til at sende mig et spørgsmål via mail vibeke@vibekeloenskov.dk  eller på min Facebook profil.

Har du kommentarer?

kommentarer