Behandlingsmetoder

Laserakupunktur - effektiv til smerte og muskel behandling
Laserakupunktur er præcis det samme som almindelig akupunktur med nåle, blot udført med laser. Resultaterne er lige så gode, men fordelen med laser er, at det ikke er forbundet med nogen gene. Min erfaring med laserakupunktur på heste er, at det virker langt bedre og meget hurtigere end på mennesker.
Laserbehandling - effektiv til sår,smerte og muskel behandling

Muskelinfiltration og smertebehandling. Når man behandler med laser på muskulaturen, opnår man en hurtig forbedring af infiltrerede muskler. Laser gør, at man når et godt stykke ned i musklen, hvor man ikke kan komme med massage. Smerter i ryggen kan også ligger ofte i de dybere muskellag og kan være svære at behandle med massage, men med laser har man mulighed for at komme dybt ned i muskulaturen. Rygsmerter kommer ofte fra en sadel, der ikke ligger korrekt.

Sårbehandling. Laser er verdens hurtigste sår heler. Man kan se, hvordan såret heler op, mens man behandler. Laser mindsker også efterfølgende arvæv betydeligt.

Arvæv. Har hesten (eller rytteren) arvæv, kan dette mindskes betydeligt ved laserbehandling – nogen gange helt forsvinde.

Massage - undersøgelse af bevægeapperatet
Jeg behandler ikke med klassisk hestemassage, men jeg bruger mine kompetencer fra hestemassagen til en grundig undersøgelse af hesten før behandling. Jeg underviser gerne rytteren i selv at massere hesten.

Manipulation - behandling af skævheder
Min behandling af skævheder er primært baseret på teknikker jeg har lært af Håkon Lundell.

Behandlingsforløb for skader i Korsleddet /SI Led

Jeg foretager altid undersøgelse og behandling udfra en helhedsbetragtning af hesten og det problem / tidligere behandlingsforløb hesten har gennemgået.

Helhedsbetragtningen omfatter:

Holdning og bevægelseSadelHoveRytter
Jeg kigger på hesten og dens muskulatur samt skellet, bagpart, hals, hovedes placering. Sidder alt hvor det skal.

Hvis det skønnes nødvendigt, ser jeg hesten gå i longe, dette specielt hvis hesten er utaktet eller halt.

Sadler volder ofte mange problemer for hesten. Derfor kigger jeg ved den mindste mistanke også på sadlen. Jeg er ikke sadelmager, men har taget kurser samt fået hjælp af flere sadelmagere til at kunne se de mest almindelige fejl ved sadlen kontra hesten
Jeg kigger altid på hestens hove for at se, om den står fornuftigt på disse. Hove kan vise langvarige skævheder i hesten.
I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at se rytteren ride hesten i forbindelse med diagnose og behandling. I givet fald skal der afsættes mere tid til konsultationen efter aftale.

Grundig undersøgelse

Når jeg har set hesten i bevægelse, i nogle tilfælde også med rytter, undersøger jeg hesten ved en fuldstændig gennemgang af hestens muskulatur, hvor jeg undersøger for, smerter, varme, stivheder, hævelse, muskelfylde og bevægelsesbegrænsninger i led.

Inden behandling benytter jeg altid laser til at blødgøre og løsne muskulaturen. Da laser også kan bruges til smertelindring slår man hermed ‘to fluer med et smæk’, da man hermed både for løsnet og smertelindret hesten samtidig.

Behandling

Når muskler og led er blødgjort, er det muligt at manipulere blokeringer i SI leddet så ledpladerne kan glide på plads. Når dette er gjort strækkes forben og bagben i forskellige retninger. Herefter kontrolleres det om hesten er lige i bækkenet. Jeg checker også, at hestens nakke- og kæbeknogler sidder korrekt. Eventuelt skævheder/problemer her bliver efterfølgende korrigeret.

Derefter bruges der forskellige teknikker for at kontrollere, at SI ledet sidder korrekt og at problemet er løst.

Hvis rytteren er interesseret gives der instruktion til stræk øvelser af hesten.

Som oftest kan du se og mærke markant forskel efter første behandling. Du skal forvente minimum 2 behandlinger for, at hesten er helt skadesfri for de problemer, den har fra korsleddet.

Genoptræning

gaardsplads

I svære tilfælde af korsled/SI leds-skader, vil hesten have brug for daglig behandling med både manipulation og laserbehandling.

I tilfælde af sådanne alvorlige skader er der mulighed for at få opstaldet hesten privat hos mig, hvor hesten vil blive behandlet dagligt og genoptrænet over bomme, longe arbejde og eventuelt ridning efter aftale.Sidste nye blogindlæg