Behandling af heste med bevægelsesproblemer

I 2009 var jeg sammen med en veninde og hendes hest i Sverige for at se en behandling af Håkan Lundell. Jeg var imponeret og fik fat i hans bog 'Vad är det för fel på hästen?'
Jeg kastede mig over alle hestene i vores stald og oplevede en fantastisk forbedring.
Jeg har gennem årene og hundredevis af heste forfinet, forbedret og ændret teknikken, så at jeg opnår det bedste resultat.
Min teknik bygger på Håkan Lundell's teknik, men jeg kombinerer den med min store viden om hestens anatomi, muskel opbygning, bevægelsesapparat og energibaner (meridianer).

Behandlingsmetoder

Laserakupunktur - effektiv til smerte og muskel behandling
Laserbehandling - effektiv til sår,smerte og muskel behandling
Massage - undersøgelse af bevægeapperatet
Manipulation - behandling af skævheder

Behandlingsforløb for skader i Korsleddet /SI Led

Jeg foretager altid undersøgelse og behandling udfra en helhedsbetragtning af hesten og det problem / tidligere behandlingsforløb hesten har gennemgået.

Helhedsbetragtningen omfatter:

Holdning og bevægelseSadelHoveRytter
Jeg kigger på hesten og dens muskulatur samt skellet, bagpart, hals, hovedes placering. Sidder alt hvor det skal.

Hvis det skønnes nødvendigt, ser jeg hesten gå i longe, dette specielt hvis hesten er utaktet eller halt.

Sadler volder ofte mange problemer for hesten. Derfor kigger jeg ved den mindste mistanke også på sadlen. Jeg er ikke sadelmager, men har taget kurser samt fået hjælp af flere sadelmagere til at kunne se de mest almindelige fejl ved sadlen kontra hesten
Jeg kigger altid på hestens hove for at se, om den står fornuftigt på disse. Hove kan vise langvarige skævheder i hesten.
I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at se rytteren ride hesten i forbindelse med diagnose og behandling. I givet fald skal der afsættes mere tid til konsultationen efter aftale.

Grundig undersøgelse

Når jeg har set hesten i bevægelse, i nogle tilfælde også med rytter, undersøger jeg hesten ved en fuldstændig gennemgang af hestens muskulatur, hvor jeg undersøger for, smerter, varme, stivheder, hævelse, muskelfylde og bevægelsesbegrænsninger i led.

Inden behandling benytter jeg altid laser til at blødgøre og løsne muskulaturen. Da laser også kan bruges til smertelindring slår man hermed ‘to fluer med et smæk’, da man hermed både for løsnet og smertelindret hesten samtidig.

Behandling

Når muskler og led er blødgjort, er det muligt at manipulere blokeringer i SI leddet så ledpladerne kan glide på plads. Når dette er gjort strækkes forben og bagben i forskellige retninger. Herefter kontrolleres det om hesten er lige i bækkenet. Jeg checker også, at hestens nakke- og kæbeknogler sidder korrekt. Eventuelt skævheder/problemer her bliver efterfølgende korrigeret.

Derefter bruges der forskellige teknikker for at kontrollere, at SI ledet sidder korrekt og at problemet er løst.

Hvis rytteren er interesseret gives der instruktion til stræk øvelser af hesten.

Som oftest kan du se og mærke markant forskel efter første behandling. Du skal forvente minimum 2 behandlinger for, at hesten er helt skadesfri for de problemer, den har fra korsleddet.

Genoptræning

gaardsplads

I svære tilfælde af korsled/SI leds-skader, vil hesten have brug for daglig behandling med både manipulation og laserbehandling.

I tilfælde af sådanne alvorlige skader er der mulighed for at få opstaldet hesten privat hos mig, hvor hesten vil blive behandlet dagligt og genoptrænet over bomme, longe arbejde og eventuelt ridning efter aftale.