Fra dødsdømt til ridehest

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Vibeke for et års tid siden, jeg havde tidligere haft forskellige hestekiropraktorer til min hest, men jeg syntes stadig ikke han fungerede ordentligt. Da flere i stalden talte varmt for Vibeke valgte jeg at få hende ud. Her rettede hun min hests korsled og jeg fik en hest der gik mærkbart bedre og ville galoppere rigtigt igennem med højre bagben igen.

I Maj får han så en skade i højre bagben, nede ved kodeleddet der hvor bøjesenen hæfter. Han får alle tænkelige undersøgelser og behandlinger, MR scanning på højgaard, Tildren behandling, ledbehandlinger… You named it.

Han vil bare ikke blive 100% rengående, både min egen dyrlæge og dyrlægen fra Højgaard er ved at få grå hår i hovedet, da de begge er enige om at skaden burde være forholdsvis simpel at komme sig over.

I Januar er vi så til kontrol igen, hvor dyrlægen må konkludere at man simpelthen ikke har flere behandlings muligheder. Jeg får at vide at han vil kunne gå som skovturshest, da han ikke er halt på lige spor, men rigtig ridehest bliver han ikke igen og at det er op til mig om jeg vil aflive.

Jeg tager hjem frustreret og ked af det, de sagde jo han ville komme sig uden problemer.

Der går nogle dage hvor jeg tænker og tænker, kunne jeg være så ”heldig” at det bare var hans korsled der sad fast igen? Det var et forsøg værd, alt skulle i hvert fald prøves.

Så jeg ringer til Vibeke og klager min nød. Hun kommer ud og ganske rigtig var den gal med korsleddet igen. Hun retter det og pludselig er hesten rengående.

Jeg genoptræner herefter en måned over skridt og travbomme, samt skovture og let ridning.

For at være helt sikker på at alt er som det skal være kommer han til kontrol igen efter den måned. Her er han ligeledes rengående og dyrlægen siger god for ham til ridebrug igen. Om skaden kan holde til at være springhest på samme niveau som før, det må tiden vise, men jeg har i hvert fald nu, en hest som er rengående og kan rides, om det så bliver MB eller LC spring, det bestemmer skaden.

Jeg er utrolig taknemmelig for at jeg lærte Vibeke at kende, ellers var det måske endt ud i en aflivning af min elskede hest uden grund.

Tanja Batko / Februar 2014

“Må bare lige fortælle dig, at hvad end det er du gør – så virker det! Min hest lavede fuldstændigt rent anspring til højre i longen i dag, og det viser sig, at den faktisk har bedre balance til højre end venstre! Traven er stadig ikke fuldstændig ren, men det er klart bedre, og da jeg skridtede på ham bagefter gik han rent faktisk ligeud! Jeg håber at du snart vil komme forbi og tjekke ham efter igen!”

Signe, Horsens

“Hej Vibeke, her en lille hilsen fra Thorndals Celina, som kun din hjælp gjorde, at jeg turde købe en skæv 3 års hest. Nu er damen 5 år og gå LA spring. Ingen problemer og blev til set af dyrlæge sidst i november, hvor hun fik en god portion ros. Tak for din hjælp og at det blev muligt at eje så god en hest.

minna

 

Minna, Ringsted

 

 

 Sidste nye blogindlæg